نکروز زخم به مرگ بافت در ناحیهای از پوست یا بافتهای پوستی به علت کمبود عرضهی خون و اکسیژن به سلولها و بافتها گفته میشود. این وضعیت معمولاً در زمانی رخ میدهد که جریان خون به ناحیهای از بدن کاهش یابد و باعث آسیب به سلولها و بافتها میشود. بافت نکروز زخم میتواند به علت موارد مختلفی از جمله آسیبهای فیزیکی، عفونتها، برش یا ترمیم ناموفق زخمها، برخی بیماریها (مانند دیابت) یا کمبود عرضهی خون (آترواسکلروز عروقی) رخ دهد.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که نکروز زخم میتواند جدی باشد و نیاز به درمان پزشکی داشته باشد. درمان نکروز زخم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تغذیه مناسب: تغذیه معقول و تامین انرژی و مواد غذایی به سلولها و بافتهای زخمی بسیار مهم است.
- تمیز کردن زخم: زخم باید تمیز شود تا از عفونت جلوگیری شود. این کار با استفاده از محلولهای ضدعفونی و دستورات پزشکی انجام میشود.
- استفاده از پوشش زخم: پوششهای زخمی مناسب میتوانند به ترمیم بافتها کمک کنند.
- چراهای درمانی: برخی از موارد مانند تخریب بافتهای مرده، داروهای ضدعفونی و داروهای تحریکی جریان خون ممکن است در درمان نکروز زخم مورد استفاده قرار گیرند.
- جراحی: در موارد جدیتر، جراحی ممکن است لازم باشد تا بافتهای مرده و نکروز شده را برش دهد و بافتهای سالم را ترمیم کند.
در هر صورت، اگر فکر میکنید که شما یا کسی که مراقبت میکنید ممکن است نکروز زخم داشته باشید، بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند تشخیص دقیق تری از وضعیت بدهد و برنامهی درمانی مناسب را تعیین کند.
- ۰۲/۰۷/۰۵