مراقبت از زخم یک پروسه مهم است که نیاز به دقت و شناخت دقیق دارد. در ادامه، تعدادی از مواردی که باید درباره مراقبت از زخم بدانید را برایتان آوردهام:
- نوع زخم: نوع زخم (مانند زخم فشاری، زخم دیابتی، زخم جراحی و غیره) تعیین کننده نوع مراقبت و پماد مورد نیاز است. اطمینان حاصل کنید که پزشک شما به درستی تشخیص داده و راهنمایی میکند.
- نظافت دور زخم: پوست دور زخم را همواره تمیز نگه دارید. از آب گرم و صابون ملایم استفاده کنید و خیلی ترتیبی نمیآورید.
- نظافت زخم: نظافت مرتب و به موقع زخم ضروری است. از مواد مخصوص نظافت زخم (مانند محلول سولفات فریزین) استفاده کنید و از سایر مواد نظافتی مانند اتانول یا پراکسید هیدروژن خودداری کنید.
- ضمادهبندی: زخم باید با یک ضماد مناسب مخفی شود تا از آلودگی و عفونت جلوگیری شود. ضمادهبندی باید تعویض شود و نباید خیلی تنگ باشد تا رساندن خون به زخم را متوقف نکند.
- مواد ضد عفونی کننده: در برخی موارد، پزشک ممکن است معرفی به کار بردن مواد ضد عفونی کننده خاصی در زخم را پیشنهاد کند. در این صورت، دستورات پزشک را دقیقاً دنبال کنید.
- رژیم غذایی و تغذیه: تغذیه مهمی در فرآیند ترمیم زخم دارد. مطمئن شوید که رژیم غذایی شما به اندازه کافی غنی از پروتئین، ویتامین C و دیگر مواد مغذی است.
- تغییر وضعیت: اگر ممکن است برای مدت طولانی در تخت بخوابید، تغییر وضعیت بدنتان را متناوب انجام دهید تا از تشکیل زخمهای بستر جلوگیری کنید.
- توجه به علائم عفونت: اگر علائم عفونت مانند تورم، درد، قرمزی یا علائم دیگر تشخیص دهید، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
- مراقبت از دیابت: اگر دیابت دارید، کنترل قند خون به اهمیت بالایی برخوردار است زیرا دیابت میتواند ترمیم زخمها را کند کند.
- پیگیری پزشکی منظم: مراقبت از زخم بستر به مدت طولانی ممکن است نیاز به پیگیری پزشکی منظم داشته باشد. همیشه به دستورات پزشک خود پایبند باشید.
اگر شما یا کسی دیگر در معرض خطر تشکیل زخم بستر قرار دارید یا زخم بستری دارید، مهم است که با پزشک خود در مورد مراقبتهای خاص و نکات بهداشتی صحیح مشورت کنید.
- ۰۲/۰۷/۰۶